Českomoravská konfederace odborových svazů

je největší odborovou centrálou v České republice. ČMKOS je dobrovolným, otevřeným a nezávislým demokratickým sdružením 32 odborových svazů, jehož posláním je ochrana mzdových, pracovních a životních podmínek a práv zaměstnanců. Jako jeden ze sociálních partnerů se aktivně účastní tripartitních jednání s vládou a zaměstnavateli v rámci Rady hospodářské a sociální dohody ČR. ČMKOS je rovněž členem Evropské odborové konfederace (ETUC), Mezinárodní odborové konfederace (ITUC) a Odborového poradního výboru při OECD (TUAC).

Máte-li zájem stát se členem odborů v rámci ČMKOS, přečtěte si informaci Jak se stát členem odborů

Chcete-li ušetřit, vsaďte na prevenci

• Zveřejněno: 24.07.2020
Chcete-li ušetřit, vsaďte na prevenci!

Cílem kampaně, na které se podílí ČMKOS, je postupně představit pět příběhů popisujících smrtelné nebo závažné pracovní úrazy s hlavní myšlenkou, že investice do BOZP je důležitá jak pro zaměstnance, tak pro zaměstnavatele.

Pohledy: Český zaměstnanec v době pokoronavirové

• Zveřejněno: 17.07.2020
První číslo odborné revue POHLEDY v tomto roce se soustřeďuje na dobu, která nyní nastává po koronavirové pandemii s těžkým dopadem na české hospodářství a zaměstnance i jejich rodiny. Stát přijímá soubory opatření jak postupně zdevastovanou ekonomiku obnovit a udržet zaměstnanost. Odbory bedlivě sledují, aby čeští zaměstnanci a jejich rodiny z této nouzové situace nevyšli jako poražení, aby oni nebyli opět těmi daňovými soumary, kteří vše zaplatí.

Odbory s vámi v Pardubicích, Hradci, Ústí a Teplicích

• Zveřejněno: 08.07.2020
Vyrážíme za vámi do regionů. Tentokrát do Pardubic, Hradce Králové, Ústí nad Labem a Teplic. Nabízíme lidem (nejen) bezplatné právní poradenství. Dorazte a pobavte se s námi o své práci! Budeme se těšit.

Odbory s vámi na Moravě

• Zveřejněno: 09.06.2020
Po čase opět vyrazíme na Moravu - tentokrát do Zlína, Prostějova a Olomouce. Nabízíme lidem (nejen) bezplatné právní poradenství. Dorazte a pobavte se s námi o své práci! Budeme se těšit.