• Zveřejněno: 25.07.2016
  • Autor: Bohumil Čáp

Evropský hospodářský a sociální výbor na svém 518. plenárním zasedání v Bruselu ve dnech 13. – 14. července 2016

• schválil 12 stanovisek a Usnesení k příspěvku EHSV k pracovnímu programu Evropské komise na rok 2017;
  • vedl diskusi o budoucnosti Evropské unie, které se zúčastnil pan Sandro Gozi, státní tajemník italského úřadu předsedy vlády pověřený evropskými záležitostmi;
  • vedl diskusi o evropské politice v oblasti hospodářské soutěže, které se zúčastnila paní Margrethe Vestager, komisařka pro hospodářskou soutěž;
  • a vyslechl prezentaci priorit slovenského předsednictví Rady EU, které se zúčastnil pan Ivan Korčok, „ministre délégué“ pověřený zastupováním SR při výkonu předsednictví v Radě EU.

TEN/584

Digitální pilíř růstu: počítačově zdatní senioři, potenciál 25 % evropského obyvatelstva (stanovisko z vlastní iniciativy)

TEN/595

Uznávání odborných kvalifikací ve vnitrozemské plavbě