ČMKOS roste - bude už sdružovat 30 odborových svazů!

• Zveřejněno: 17.09.2018

Od 1. října 2018 bude v rámci ČMKOS působit 30 odborových organizací. Rada ČMKOS dnes rozhodla o přijetí nového odborového svazu – Aliance drážního provozu (ADP).

Svaz sdružuje a hájí zájmy zaměstnanců, kteří zabezpečují plynulost a bezpečnost na železnici.

Odbory potřetí jednaly s představiteli Vlády ČR o platech na rok 2019

• Zveřejněno: 03.09.2018

V pátek 31. srpna 2018 se uskutečnilo třetí jednání zástupců odborových svazů s představiteli Vlády ČR. Předmětem jednání bylo odměňování ve veřejném sektoru v roce 2019. Toto jednání navázalo na jednání z 19. června 2018 a z 9. července 2018. Tomuto jednání zároveň předcházela dohoda stran vládní koalice, že se navýší objem prostředků na platy o dalších cca 3. mld. Kč, příslušníkům bezpečnostních sborů se navýší platové tarify o 2 % a 6 % objemu bude realizováno navýšením zvláštních příplatků a ostatním zaměstnancům veřejných služeb a správy (mimo školství a zdravotnictví) se zvýší platové tarify o 4 %, objem na mimotarifní složky platu bude průměrně okolo 8 % a skupiny pracovníků s nízkými výdělky dostanou na přidání víc. Odbory deklarovaly, že vítají navýšení objemu prostředků na platy, ale zároveň nesouhlasí s vládním návrhem na zvýšení platových tarifů. Vznesly požadavek, aby se platové tarify u příslušníků bezpečnostních sborů navýšily na 4 % a u ostatních zaměstnanců veřejných služeb a správy (mimo školství a zdravotnictví) na 6 %.

VIDEO: Setkání zástupců zaměstnanců odborových svazů RoPo

• Zveřejněno: 12.06.2018

Společně jsme silnější. Není to jen heslo - je to realita. Dnes se odboráři napříč profesemi a napříč celou republikou sešli a vyjádřili nespokojenost s nečinností Andreje Babiše ohledně navýšení platů pro zaměstnance ve veřejných službách a správě. Naše sdělení je jasné, pane premiére: Chceme #KonecLevnéPráce!

VIDEO: Společně silnější - VII. Sjezd ČMKOS

• Zveřejněno: 28.04.2018

Ve dnech 27. - 28. dubna se uskutečnil VII. Sjezd ČMKOS. Záznam slavnostní části a Mezinárodního vzpomínkového dne, který byl součástí konání Sjezdu naleznete v tomto článku.