ČMKOS k prezidentské volbě

• Zveřejněno: 15.01.2018

Tisková zpráva: ČMKOS k prezidentské volbě

Největší odborová centrála v ČR plně respektuje legitimní rozhodování voličů v prezidentské volbě, kteří do druhého kola z velké škály osobností vybrali dva silné kandidáty.

VIDEO: Manifestační mítink 2017

• Zveřejněno: 14.09.2017

Dne 14. září se v pražské sportovní hale Arena Sparta uskutečnil třetí ročník manifestačního mítinku #KonecLevnePrace. Děkujeme všem účastníkům a koordinátorům mítinku za skvělou spolupráci. V tomto článku naleznete také prezentace #KonecLevnePrace a Volby 2017 použité na mítinku a prohlášení účastníků.

VIDEO: Odborové svazy ve veřejných službách a správě jednali o zvyšování platů

• Zveřejněno: 30.08.2017

Odboráři z rozpočtové a příspěvkové sféry jsou připraveni uspořádat protestní akce, pokud vláda nepřijme jejich dlouhodobý požadavek na růst platů ve veřejném sektoru. Trvají na přidání učitelům o 15 procent a ostatním o deset procent, a to od listopadu. Na mimořádném jednání v Praze se na tom shodly dvě stovky zástupců dvanácti odborových svazů v rozpočtové a příspěvkové sféře, kteří zastupují na 600 tisíc zaměstnanců. Podklady k připravovanému vládnímu nařízení o zvýšení platů obsahují ještě další dvě varianty – růst o čtyři procenta pro všechny, nebo o 12 procent pro učitele a o sedm pro ostatní.