ČMKOS vyzývá poslance: Prosaďte důstojné pracovní podmínky zaměstnanců pro 21. století

• Zveřejněno: 12.06.2017

ČMKOS je velmi znepokojena průběhem projednávání novely zákoníku práce v Poslanecké sněmovně, neustálé prodlužování ohrožuje přijetí potřebných změn, které především srovnají standardy ochrany zaměstnanců soukromého a veřejného sektoru. Novela také zlepší jejich pracovní podmínky a odměňování v souladu s principem flexikurity, který je základem evropského pracovního práva, na úroveň běžnou ve vyspělých zemích Evropské unie.

Prohlášení Sněmu ČMKOS

• Zveřejněno: 23.05.2017

Levná práce není perspektivou pro českou ekonomiku

Důstojné pracovní podmínky pro 21. století

Prohlášení účastníků 6. Sněmu ČMKOS, který se uskutečnil 23. května.

VIDEO: ČMKOS symbolicky položila 104 křížů za oběti smrtelných pracovních úrazů

• Zveřejněno: 28.04.2017

Již tradičně si 28. dubna připomínají odbory na celém světě památku obětí pracovních úrazů, nemocí z povolání a zraněných při práci. Hlavním smyslem je poukazovat na nutnost zdravého pracovní prostředí a zdůrazňovat velmi významný  a stále podceňovaný význam prevence v oblasti bezpečnosti práce.

TISKOVÁ ZPRÁVA: Předseda ČMKOS Josef Středula ke stávce řidičů veřejné autobusové dopravy

• Zveřejněno: 05.04.2017

„Stávková pohotovost Odborového svazu dopravy, kvůli ostudně nízkým mzdám řidičů veřejné dopravy, trvala od loňského listopadu. Vláda ČR našla řešení a přijala dvě vládní nařízení, které stanoví nepodkročitelné minimální tarify pro řidiče a vyřešila i odměny za tzv. čekání. To vše, aby řidiči nemuseli jezdit za pouhých 75 korun na hodinu a nemuseli trávit tři sta i více hodin v práci. Řešení však nebyly bohužel schopny najít některé kraje.