• Zveřejněno: 07.08.2017
  • Autor: Bohumil Čáp

Evropský hospodářský a sociální výbor na svém 526. plenárním zasedání v Bruselu ve dnech 31. května – 1. června března 2017

• schválil 20 stanovisek;
  • vedl diskusi o úkolech a aktuální činnosti evropské veřejné ochránkyně práv, jíž se zúčastnila Emily O’Reilly, evropská veřejná ochránkyně práv;
  • vedl diskusi v rámci příspěvku EHSV k hodnocení programu Erasmus+ v polovině období a strategie EU pro mezinárodní kulturní vztahy, jíž se zúčastnil Tibor Navracsics, evropský komisař pro vzdělávání, kulturu, mnohojazyčnost, mládež a sport; a vedl diskusi o prioritách Evropského parlamentu a o budoucnosti spolupráce s EHSV, jíž se zúčastnil Antonio Tajani, předseda Evropského parlamentu.

ECO/428

Odchylky v oblasti DPH – přenesení daňové povinnosti

návrh směrnice Rady, kterou se mění směrnice 2006/112/ES o společném systému daně z přidané hodnoty, pokud jde o dočasné používání všeobecného mechanismu přenesení daňové povinnosti ve vztahu k dodání zboží a poskytnutí služeb nad určitou prahovou hodnotu

SOC/559