• Zveřejněno: 07.08.2017
  • Autor: Bohumil Čáp

Evropský hospodářský a sociální výbor na svém 525. plenárním zasedání v Bruselu ve dnech 26. – 27. dubna 2017

• schválil 12 stanovisek;
  • a vedl diskusi na téma Svoboda sdělovacích prostředků a lidská práva, které se zúčastnil Can Dündar, turecký novinář nominovaný na Sacharovovu cenu 2016;
  • dále vedl diskusi o budoucnosti Evropy a úloze občanské společnosti, které se zúčastnil profesor Dusan Sidjanski, čestný předseda Evropského kulturního centra;
  • a dále vedl diskusi o energetickém balíčku a o stavu energetické unie, které se zúčastní Maroš Šefčovič, místopředseda Evropské komise a komisař pro energetickou unii.

TEN/616

Ženy a doprava – Platforma pro změnu (průzkumné stanovisko na žádost Evropské komise)

TEN/618

Přezkum směrnice o energetické účinnosti