• Zveřejněno: 01.08.2017

Představitelé školských odborů (ČMOS PŠ a VOS), zástupci reprezentací vysokých škol a profesních asociací ve vzdělávání dnes společně jednali o současné podpoře priority školství, kterou tato vláda jednoznačně deklarovala ve svém v programovém prohlášení. Shodli se, že politici opět zklamali a přes některá provedená opatření k zásadnímu řešení zatím nedochází.

Platová situace pedagogických pracovníků v regionálním školství a akademických pracovníků vysokých škol zůstává nadále neúnosná a vede k úpadku celé společnosti. Přetrvávání tohoto stavu ohrožuje úroveň vzdělávání a budoucí prosperitu společnosti závislé na vzdělanostní ekonomice v naší zemi. Další oddalování potřebných kroků již není možné.

Účastníci setkání se rozhodli důrazně upozornit vládu a politické strany na kritickou situaci ve školství a 1. zář í 2017 uspořádají společnou protestní akci, na které historicky poprvé budou odbory, profesní asociace a reprezentace vysokých škol demonstrovat svoji nespokojenost se současným stavem a navrhnou další kroky.

V Praze 1. srpna 2017

Českomoravský odborový svaz pracovníků školství
Vysokoškolský odborový svaz
Unie školských asociací ČR