• Zveřejněno: 07.02.2016

Jednoznačně podporujeme zastropování věku pro odchod do důchodu na 65 let. Nechápeme, jak někdo může podporovat nekonečný věk pro odchod do důchodu, jaký je nyní platný v České republice. Navíc ten, kdo tvrdě pracuje celý život je tak unavený (a to také díky extrémně dlouhému fondu pracovní doby), že je rád, když se ve zdraví dočká penzijního věku.

Podporujeme vznik tzv. sick days (zdravotní volno) v délce 5 dnů, které navrhuje ČSSD. Je to návrh, který je již realizován v řadě firem a také ve státní správě. Výrazně by to zlepšilo postavení zaměstnanců.

Neustále je v ČR běžné, že se vyplácí "černé mzdy". ČMKOS před tímto postupem dlouhodobě varuje. Je také dobře, že na to poukazuje ČSSZ:

Tématem nového pořadu ČT 24 90´ se staly důchody. V pořadu také vystoupil předseda ČMKOS:

ČMKOS je proti změně statusu Číny z netržní ekonomiky na ekonomiku tržní. V působnosti OS KOVO je již nyní situace vážná. Ta by se právě změnou statusu mohla výrazně změnit k horšímu.

Náměstkyně ministra zdravotnictví k aktuální situaci ve zdravotnictví:

Hornické důchody postupují úspěšně Poslaneckou sněmovnou:

#KonecLevnePrace V Královéhradeckém kraji budou růst mzdy zdravotníkům. Podepsali novou kolektivní smlouvu:

Přílohou dnešního InfoServise@ČMKOS je Matematickopojistná zpráva ČSSZ za rok 2014.

Chcete-li dostávat novinky služby InfoServis@ČMKOS do Vaší e-mailové schránky, stačí zaslat e-mail s žádostí na adresu InfoServis@cmkos.cz.

Přílohy: