Jednání o růstu mezd ve Škoda Auto podpoří světová rada VW

• Zveřejněno: 18.08.2017
Všichni jsme na jedné lodi, tvrdí odboráři Evropská a světová podniková rada koncernu Volkswagen podle svého generálního tajemníka Franka Patty podpoří růst mezd v české automobilce Škoda Auto, jejž budou odbory požadovat v rámci příštího kolektivního vyjednávání příští rok.

Penzijní spoření nově zakládá rekordní počet Čechů

• Zveřejněno: 18.08.2017
Ve třetím pilíři už mají uloženo 400 miliard korun Na penzi se státním příspěvkem v takzvaném třetím pilíři penzijního systému si na konci prvního pololetí spořilo 4,489 milionu lidí. Bylo to o zhruba 30 000 méně než na konci roku 2016. Ve čtvrtek o tom informovala Asociace penzijních společností ČR.

Češi spotřebují víc elektrické energie

• Zveřejněno: 18.08.2017
Produkci táhnou uhelné elektrárny Češi v letošním prvním pololetí spotřebovali 31 terawatthodin (TWh) elektřiny, proti stejnému období loni o 3,2 procenta více. Meziročně o 2,5 procenta na 44,5 TWh vzrostlo také množství elektřiny, která bylo v ČR vyrobeno. Vyplývá to z aktuálních dat Energetického regulačního úřadu (ERÚ).

OSSZ zkontrolovaly téměř 79 tisíc lidí „na neschopence“ a udělily přes 1800 postihů

• Zveřejněno: 18.08.2017
Okresní správy sociálního zabezpečení (OSSZ) provedly letos za prvních šest měsíců bezmála 79 tisíc kontrol dodržování režimu dočasně práceneschopných pojištěnců, zkontrolovaly tak každého dvanáctého pacienta „na neschopence“. Uděleno bylo více než 1800 postihů, což znamená zkrácení nebo odejmutí nemocenského.

Virtuální sídla firem jsou plná nespolehlivých plátců DPH

• Zveřejněno: 18.08.2017
V červenci se počet firem, které jsou označeny jako nespolehlivý plátce DPH, zvýšil o 345 a jejich celkový počet dosáhl 9429. Registrovanou adresu na tzv. virtuálním sídle má 44 % nespolehlivých plátců. V uplynulém měsíci bylo z registru vymazáno historicky nejvíc subjektů, celkem 81. Statistiky zveřejnila poradenská společnost Bisnode, která se zabývá poskytováním ekonomických informací o firmách.

Odborová centrála k zavedení ošetřovatelského volna

• Zveřejněno: 17.08.2017
"Říkáme ano, ale jednoznačně s jinými podmínkami. Ošetřovatelské volno je pro odbory vítanou možností či dokonce nutností. Se stárnutím populace se musí česká společnost připravit na případnou potřebu ošetřování člena rodiny,“ zdůraznil Josef Středula, předseda Českomoravské konfederace odborových svazů.