Tripartita: o výši minimální mzdy rozhodne vláda

• Zveřejněno: 18.11.2019
Rozhodovat se bude mezi návrhem zaměstnavatelů a odborů   Dlouho očekávané jednání tripartity, které mělo vnést jasno o tom, jaká bude výše minimální mzdy v příštím roce, dalo vládě pouze mantinely, v jakých se bude pohybovat při svém rozhodnutí.

3. Sněm ČMKOS

• Zveřejněno: 18.11.2019
ANOTACE 3. zasedání Sněmu ČMKOS se uskuteční dne 19. 11. 2019 (úterý). Jednání bude zahájeno v 9.30 hodin v Kongresovém sálu Hotelu Olšanka, Praha 3, Táboritská 23/1000.

Odchod do důchodu v náročných profesích

• Zveřejněno: 15.11.2019
Komise pro spravedlivé důchody jednala o principech nultého a prvního pilíře   Na svém jednání v pátek 15. listopadu se Komise pro spravedlivé důchody zabývala principy konceptu nultého a prvního pilíře. MPSV předložilo materiál s návrhy takových opatření, která dokáží naplňovat kritéria spravedlnosti, srozumitelnosti a udržitelnosti důchodového systému. Komise se věnovala i možnostem dřívějšího odchodu do důchodu pro pracovníky v náročných profesích.

ASO: Minimální mzda by měla činit alespoň 50 % průměru!

• Zveřejněno: 15.11.2019
Josef Středula: Jsme jako v rozvojové zemi...   Zaznělo na mezinárodní konferenci, kterou pořádala 14. listopadu v Praze pod názvem „Sociální dialog jako prevence polarizace společnosti a nástroj k práci s lidským kapitálem v době digitalizace a robotizace“ Asociace samostatných odborů (ASO).