Sondy REVUE 1/2019

• Zveřejněno: 16.01.2019
Předplatné Sondy REVUE - zde klikněte na aktivní odkaz.

Český učitel bere třikrát méně než jeho kolega v Rakousku. Za stejnou práci

• Zveřejněno: 10.01.2019
Bude-li se dále navyšovat, doženeme Rakousko za osm let Školské odbory chtějí pro rok 2020 navýšení platů učitelů o dalších patnáct procent. Stojí za nimi čísla z okolních i dalších evropských zemí. „V poměru kupní síly a platu učitelů například v Rakousku nebo v Německu je nepoměr výrazný,“ říká předseda Českomoravského odborového svazu pracovníků školství František Dobšík. Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) tento požadavek plně podporuje. Podporu vyjádřil i ministr školství Robert Plaga.

Bosch škrtá pracovní místa

• Zveřejněno: 09.01.2019
Firma zrušila 600 pozic v závodech v Německu Naftová krize v uplynulém roce způsobila v koncernu Bosch, který je významným dodavatelem pro automobilový průmysl, značné snížení počtu pracovních míst ve výrobě pohonné techniky. Jak uvedl šéf této výrobní oblasti Uwe Gagstatter, v závodech v sárském Homburku a bavorském Bamberku tak bylo zrušeno celkem 600 pracovních míst.

Protest proti diskriminaci řidičů nákladních automobilů

• Zveřejněno: 07.01.2019
Odborový svaz dopravy nesouhlasí s plošným zákazem jízdy v levém dálničním pruhu  Odborový svaz dopravy zaslal otevřený dopis premiérovi a členům vlády. Vláda ČR by měla v nejbližším projednávat poslanecký návrh na změnu zákona č. 361/2000 Sb., zákona o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů, jímž chtějí poslanci již v prvním čtení plošně zakázat řidičům nákladních vozidel používat levý dálniční pruh.