Nedostatek lidí motivuje k robotizaci

• Zveřejněno: 12.11.2018
Nejvíce personální krize postihla logistiku a výrobu Největší krizi kvůli nedostatku pracovních sil nyní zažívají podniky v oblasti výroby a logistiky, které se bez lidí prostě neobejdou. Mnohé firmy již v rámci boje o talenty vystřílely všechny dostupné zbraně. Stále více také začínají investovat do automatizace a robotizace.

Sondy REVUE 11/2018

• Zveřejněno: 11.11.2018
Předplatné Sondy REVUE - zde klikněte na aktivní odkaz.

Elektronické neschopenky přicházejí

• Zveřejněno: 09.11.2018
Lékaři mají od července 2019 povinně odesílat část neschopenek elektronicky Vláda schválila novelu zákona o nemocenském pojištění, podle kterého mají lékaři od července 2019 začít část neschopenek vyplňovat elektronicky. Ministerstvo práce označilo změnu za první etapu zavádění e-neschopenek. Právě v červenci má skončit tzv. karenční doba a zaměstnanci budou mít opět proplacené i první tři dny nemocenské. Zaměstnavatelé to ale podmiňovali právě zavedením e-neschopenek, aby mohli své nemocné lépe kontrolovat.

Zpráva o dlouhodobé udržitelnosti veřejných financí zbytečně vystrašila veřejnost

• Zveřejněno: 08.11.2018
Josef Středula: Po odborné stránce dokument zklamal Před týdnem zveřejnila Národní rozpočtová rada (NRR) svou Zprávu o dlouhodobé udržitelnosti českých veřejných financí. Vzhledem k tomu, že se jedná o první zásadní dokument tohoto nově zřízeného nezávislého orgánu dohledu, očekávala Českomoravská konfederace odborových svazů se zájmem jeho výsledek. Bohužel první dokument očekávání zklamal.