Zástupce odborů ve vědecké radě univerzity

• Zveřejněno: 06.07.2020
Akademický senát Západočeské univerzity v Plzni jmenoval Josefa Středulu členem Vědecké rady NTC (Nové technologie-Výzkumné centrum). Je to poprvé v historii,kdy představitel ČMKOS reprezentuje odbory ve výzkumné vědecké instituci.

Odbory s vámi v regionech pokračují v dalších městech

• Zveřejněno: 04.07.2020
Pokračování úspěšného projektu největší odborové centrály ČMKOS, nazvaného ODBORY S VÁMI, se bude měsících červenci a srpnu odehrávat v dalších městech Česka. Právní experti ČMKOS poskytnou zdarma pracovněprávní poradenství v Teplicích, Ústí nad Labem, Hradci Králové a v Pardubicích. V červeném putovním stanu odborů nabídnou pomocnou ruku všem, na které doléhá nelehká situace v zaměstnání i těm, kteří o práci přišli.

Výkon umělecké, kulturní, sportovní nebo reklamní činnosti dítěte

• Zveřejněno: 02.07.2020
Právní servis speciál Víme, že pracovní poměr nelze uzavřít s osobami mladšími 15 let. Ale jak je tomu s činností dětí v oblasti umění nebo reklamy, která je honorována? Jaké omezující podmínky tam platné právní předpisy stanoví?

Fimy obnovují provoz, chtějí zpět i cizince

• Zveřejněno: 30.06.2020
Zájem o zahraniční pracovníky roste, mnoho z nich však má problém s návratem do ČR Karanténní opatření, zavedená kvůli šíření nového typu koronaviru, způsobila odliv zahraničních zaměstnanců. Dle šetření personální agentury Hofmann Personal bylo své zaměstnavatele z výrobního sektoru nuceno opustit až 30 % pracovníků z ciziny, z nichž mnozí mají nyní problém s návratem. Poté, co většina výrobních firem naplno obnovila svůj provoz a snaží se dohnat to, co kvůli karanténě zameškala, tito pracovníci znatelně chybí.

Generace X hledá jistotu práce, mileniálové kariérní růst a jejich mladší kolegové možnosti vzdělávání

• Zveřejněno: 28.06.2020
Průzkum Ranstad Rozdíly v prioritách při výběru nového zaměstnavatele se mezi jednotlivými generacemi stále více liší. I když dle aktuálního průzkumu zaměstnaneckých preferencí „Randstad Employer Brand Research“ považují všechny věkové skupiny za nejdůležitější výši mzdy a nefinančních benefitů, další příčky žebříčku faktorů se již u kandidátů různého věku liší.