Vše o současném stavu nouze. Koronavirus má velké dopady na svět práce, ekonomiku a veřejné služby.

Připomínáme si oběti smrtelných pracovních úrazů a koronarovirové pandemie

• Zveřejněno: 28.04.2020

Dnes je Mezinárodní vzpomínkový den za oběti pracovních úrazů.

Je to den smutku nejen pro odbory, ale pro celý svět. Je silným varováním, jak nesmírně důležitá je ochrana zaměstnanců a všech lidí před nemocemi, zejména na pracovišti. Devastující následky koronarovirové pandemie negativně už dnes ovlivňují budoucí statistiky úmrtí v práci.

Při příležitosti letošního Mezinárodního vzpomínkového dne myslíme s úctou na všechny, kteří zemřeli kvůli své práci. Budete s námi i vy držet minutu ticha?

#IWMD

Jak se v práci chránit před koronavirem?

• Zveřejněno: 24.04.2020
Představujeme vám krátký informační materiál, který obsahuje doporučení k ochraně zaměstnanců v práci před koronavirem. Materiál byl vytvořen ve spolupráci ČMKOS, Ministerstva práce a sociálních věcí, Výzkumného ústavu bezpečnosti práce, Ústavu státu a práva a Státního zdravotního ústavu.

Listina základních práv zaměstnance během epidemie koronaviru

• Zveřejněno: 27.03.2020
V souvislosti s prevencí šíření Korovaniru přijala vláda České republiky celou řadu opatření, které doléhají na české firmy i zaměstnance. Ale ani v této nelehké situaci zaměstnavatelé nemohou porušovat práva zaměstnanců. Abyste věděli, co si nenechat líbit, nebo abyste dokázali poradit kolegům, připravilo pro vás Ministerstvo práce a sociálních věcí základní informace.

Není čas otálet - Mimořádná doba potřebuje mimořádná opatření

• Zveřejněno: 23.03.2020
Ekonomika České republiky je v ohrožení. Pokud nebude v co nejkratší době podpořena zásadními opatřeními státu, dojde k jejímu těžkému poškození. Od tohoto stavu nás nedělí měsíce, ale pouze několik týdnů. Dosud přijatá opatření jsou dobrá, ale nestačí. Je třeba okamžitě začít vytvářet pro českou ekonomiku masívní podpůrný systém, který pomůže české ekonomice, českým zaměstnancům, českým podnikatelům i všem občanům České republiky překlenout toto nelehké období.