• Zveřejněno: 31.10.2019
  • Autor: Bohumil Čáp

Evropský hospodářský a sociální výbor na svém 546. plenárním zasedání v Bruselu ve dnech 25. – 26. září 2019

• schválil 21 stanovisek;
  • vyslechl prezentaci priorit Evropského parlamentu za účasti Kláry Dobrev, místopředsedkyně Evropského parlamentu;
  • vyslechl prezentaci zprávy o činnosti evropské veřejné ochránkyně práv za účasti Emily O´Reilly, evropské veřejné ochránkyně práv;
  • vedl debatu o hospodářské a měnové unii a evropském semestru za účasti Valdise Dombrovskise, místopředsedy Evropské komise; Tuomase Saarenheima, stálého podtajemníka pro mezinárodní záležitosti a finanční trhy, ministerstvo financí, Finsko; Christiana Ebekeho, náměstka zástupce Mezinárodního měnového fondu u Evropské unie; a Louky T. Katseli, předsedkyně správní rady Řecké národní banky na Kypru a bývalé řecké ministryně hospodářství a práce.

Schválená stanoviska

INT/886

Zlepšování právní úpravy – hodnocení (sdělení)

Sdělení Komise Evropskému parlamentu, Radě, Evropskému hospodářskému a sociálnímu výboru a Výboru regionů – Zlepšování právní úpravy – hodnocení a potvrzení závazku