• Zveřejněno: 05.08.2022
  • Autor: Bohumil Čáp

Evropský hospodářský a sociální výbor na svém 567. hybridním plenárním zasedání ve dnech 23. – 24. února 2022:

• schválil 18 stanovisek;
  • vedl diskusi na téma Dopad pandemie COVID-19 na základní práva a právní stát napříč EU a budoucnost demokracie v souvislosti se stanoviskem SOC/691 k témuž tématu, které se zúčastnila místopředsedkyně Evropské komise pro hodnoty a transparentnost paní Věra Jourová;
  • vedl diskusi na téma Jak zajistit, aby byl cestovní ruch odolnější, inovativnější a udržitelnější? v souvislosti se stanoviskem INT/949, jíž se zúčastnili paní Martha Schultz, výkonná ředitelka Schultz Group, místopředsedkyně EUROCHAMBRES a místopředsedkyně Rakouské hospodářské komory, pan Alberto Corti, vedoucí odboru cestovního ruchu Všeobecné italské konfederace podniků, odborných profesí a osob samostatně výdělečně činných (Confcommercio-Imprese per l’Italia), paní Kerstin Howald, politická tajemnice Evropské federace odborových svazů v odvětvích potravinářství, zemědělství a turistického ruchu, a paní Claudia Monteiro De Aguiar, poslankyně Evropského parlamentu, zpravodajka k tématu Vytvoření strategie EU pro udržitelný cestovní ruch;
  • vedl diskusi k vojenskému napadení Ukrajiny.

Schválená stanoviska

TEN/745

Společenské výzvy ekologizace námořní a vnitrozemské vodní dopravy

TEN/757