• Zveřejněno: 05.08.2022
  • Autor: Bohumil Čáp

Evropský hospodářský a sociální výbor na svém 565. hybridním plenárním zasedání ve dnech 8. – 9. prosince 2021:

• schválil 36 stanovisek;
  • vedl diskusi na téma Priority EU pro oživení a provádění pracovního programu Evropské komise na rok 2022, jíž se zúčastnili předsedkyně Evropské komise Ursula Von der Leyen a místopředseda Evropské komise pro interinstitucionální vztahy a strategický výhled Maroš Šefčovič;
  • vedl diskusi na témata udržitelné financování a boj proti praní peněz (v souvislosti se stanovisky ECO/559, ECO/560 a ECO/555), jíž se zúčastnila komisařka pro finanční služby, finanční stabilitu a unii kapitálových trhů Mairead McGuinness;
  • vedl diskusi na téma balíček „Fit for 55“ – Budování odolného a udržitelného rámce pro budoucnost EU (v souvislosti se stanovisky TEN/749, TEN/748, TEN/750 a TEN/759), jíž se zúčastnila komisařka pro energetiku Kadri Simson;
  • slavnostně předal Cenu EHSV pro občanskou společnost.

Schválená stanoviska

NAT/852

Přezkum pravidel EU týkajících se mezních hodnot koncentrací perzistentních organických znečišťujících látek v odpadech

Návrh nařízení Evropského parlamentu a Rady, kterým se mění přílohy IV a V nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2019/1021 o perzistentních organických znečišťujících látkách