• Zveřejněno: 28.01.2019
  • Autor: Bohumil Čáp

Evropský hospodářský a sociální výbor si na svém 535. plenárním zasedání v Bruselu ve dnech 23. – 24. května 2018

• připomněl 60. výročí založení EHSV; v této slavnostní části vystoupili s projevem pan Luca Jahier, předseda EHSV, pan Herman Van Rompuy, bývalý předseda Evropské rady, paní Darja Isaksson, zakladatelka společností pro digitální inovace a členka národní rady pro inovace švédského premiéra poté následovala debata, které se zúčastnil pan Antonio Tajani, předseda Evropského parlamentu pan Jean-Claude Juncker, předseda Evropské komise, pan Karl-Heinz Lambertz, předseda Evropského výboru regionů, pan Roger Briesch, bývalý předseda Výboru a předseda Sdružení bývalých členů, jménem přítomných bývalých předsedů a členů Výboru: pan Tom Jenkins, paní Anne-Marie Sigmund, pan Dimitris Dimitriadis, pan Staffan Nilsson, pan Henri Malosse a pan Georges Dasssis. V panelové diskusi dále vystoupili pan Fabian Zuleeg, generální ředitel EPC (Centrum pro evropskou politiku), paní Katja Lehto-Komulainen, zástupkyně generálního tajemníka EOK (Evropská konfederace odborových svazů), pan Jeremy Wates, generální tajemník Evropského úřadu pro životní prostředí (Bureau Environnemental Européen, EEB).
  • EHSV rovněž schválil 13 stanovisek.

INT/785

Podniky sociální ekonomiky, hnací síla integrace migrantů (stanovisko z vlastní iniciativy)

INT/826

Balíček týkající se zboží