Pohledy: Český zaměstnanec v době pokoronavirové

• Zveřejněno: 17.07.2020
První číslo odborné revue POHLEDY v tomto roce se soustřeďuje na dobu, která nyní nastává po koronavirové pandemii s těžkým dopadem na české hospodářství a zaměstnance i jejich rodiny. Stát přijímá soubory opatření jak postupně zdevastovanou ekonomiku obnovit a udržet zaměstnanost. Odbory bedlivě sledují, aby čeští zaměstnanci a jejich rodiny z této nouzové situace nevyšli jako poražení, aby oni nebyli opět těmi daňovými soumary, kteří vše zaplatí.

Studie ČMKOS: Šance na přibližování českých mezd vyspělé EU

• Zveřejněno: 14.11.2019
Nová studie odborů má ambici přesvědčit o nutnosti změny hospodářské strategie, máme-li Českou republiku vymanit z rozvojového rámce a předat ji dalším generacím jako zemi patřící mezi nejvyspělejší. Proto se stává doslova výzvou k uzavření „národní dohody“, aby se do změny české ekonomiky zapojila celá společnost, nejenom odpovědní politici.

When will Czech wages be comparable to the developed EU?

• Zveřejněno: 04.11.2019

We are bringing you a new study of Czech-Moravian Confederation of Trade Unions focused on economic convergence.

The present study builds on the basic programme documents of ČMKOS drafted and released in the recent years. In the study, the Czech-Moravian Confederation of Trade Unions comprehensively formulates its negative attitude towards the current economic model of the Czech Republic and also comes up with a proposal for its fundamental change.

ČMKOS considers the economic model of low-cost economy that has been enforced in the Czech Republic since the beginning of the 90‘s of the last century as a malicious model, a model which makes the real convergence of the Czech Republic to developed countries impossible, a model of a dependent developing country.

ANALÝZA: Přínosy a náklady přistoupení ČR k eurozóně

• Zveřejněno: 15.03.2018

Studie je přímým pokračováním zásadních ekonomických analýz Českomoravské konfederace odborových svazů, zpracovaných těmito autory v posledních letech. Především „Vize ČMKOS pro Českou republiku“ (2012) a „Vize změny hospodářské politiky ČR“ (2015) a také studii „Mýty, fakta, souvislosti kolem nemzdových nákladů práce“ (2016).

Pohledy 2/2017 volně ke stažení

• Zveřejněno: 03.11.2017

Publikace ČMKOS je nyní k dispozici zdarma v elektronické podobě.

Témata:

• Očekávaný ekonomický vývoj v roce 2018
  • Studie, analýzy, prognózy

Publikace ČMKOS Pohledy 1/2017 volně ke stažení

• Zveřejněno: 03.11.2017

Publikace ČMKOS je nyní k dispozici zdarma v elektronické podobě.

Témata:

• Digitální ekonomika nemá budoucnost bez odborů a soicálního rozměru
  • Studie, analýzy, prognózy