VIDEO: Tisková konference OS KOVO k situaci ve firmě NEXEN TIRE

• Zveřejněno: 30.01.2023
Dlouhodobá jednání mezi odbory a managementem světového výrobce pneumatik NEXEN TIRE, která patří korejským vlastníkům, nedospěla k dohodě. Tamní Základní organizace Odborového svazu KOVO NEXEN TIRE se proto rozhodla vyhlásit neomezenou stávku. Odbory již také oznámily přesný termín, kdy se výroba v podniku zastaví. Protest zahájí v úterý 31. ledna v 8.00.

Odbory v korejské firmě NEXEN TIRE půjdou do stávky

• Zveřejněno: 26.01.2023
Dlouhodobá jednání mezi odbory a managementem světového výrobce pneumatik NEXEN TIRE, která patří korejským vlastníkům, nedospěla k dohodě. Tamní Základní organizace Odborového svazu KOVO NEXEN TIRE se proto rozhodla vyhlásit neomezenou stávku.Odbory již také oznámily přesný termín, kdy se výroba v podniku zastaví. Protest zahájí v úterý 31. ledna v 8.00.

Tisková konference: Minimální mzda a role zaručených mezd

• Zveřejněno: 19.12.2022
Vláda se chystá dramaticky omezit zaručené mzdy tím, že profesím ve 2. – 7. skupině chystá vůbec tato minima nezvyšovat. Některé profese zařazené do těchto skupin jsou tímto chystaným krokem vlády ohroženy. Na tiskové konferenci představíme postoj a argumenty ČMKOS a zástupců členských odborových svazů zastupujících profese, na které by takový krok měl fatální dopady.

Prohlášení odborových svazů ČMKOS přednesené na demonstraci dne 8. října 2022

• Zveřejněno: 08.10.2022

Členské odborové svazy ČMKOS působící ve všech odvětvích průmyslu, výroby a těžby surovin, ve vědě a výzkumu, v obchodu a ve službách, včetně těch veřejných, a ve veřejné správě vyzývají vládu, aby urychleně řešila současnou kritickou situaci v České republice. Chceme, aby vláda přijala účinná opatření ke zkrocení inflace, a to především výraznou regulací cen energií a marží. Nechceme nic jiného než to, co dělají již půl roku i déle jiné země Evropské unie – a jejich míra inflace je ve srovnání s Českou republikou podstatně nižší.