• Zveřejněno: 26.04.2021
Svátek práce - 1. máj - není jen oslavou práce. Ale především bojem odborů a zaměstnanců za spravedlivé a důstojné pracovní podmínky!

Je totiž stále dost věcí, pro které stojí za to bojovat! Nebo vám snad přijde v pořádku, že Češi tráví v práci o hodně více času než třeba Němci, a ještě navíc za nižší mzdu? Vám snad přijde spravedlivé, že ženy dostávají často za stejnou práci menší plat než muži? Přijde vám v pořádku, že v Česku umírají lidé v práci jen proto, že jsou nucení porušovat bezpečnostní předpisy?
Takže ne! Svátek práce není přežitek! Bohužel ale, některé zažité předsudky z dob minulých jsou i v dnešní době stále platné.

Českomoravská konfederace odborových svazů se proto, při příležitosti blížícího se svátku, rozhodla alespoň ty nejpalčivější předsudky a mýty vyvrátit a ukázat, za co je potřeba bojovat.

Věděli jste, že český poměr průměrné mzdy k minimální mzdě je nejhorší ze zemí, kde je státem stanovená min. mzda? Je absurdní, že naši zaměstnanci jsou na tom hůř než jejich kolegové na Slovensku či v Polsku, kde mají nižší HDP než my. Pojďme to s ČMKOS změnit!

Pojďte do toho s námi a šiřte tyto informace dál.
Každý den - jeden vyvrácený předsudek!
Společně jsme silnější!